Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας. Για να συμμορφωθείτε με τη νέα οδηγία για την ιδιωτική ζωή, πρέπει να ζητήσουμε τη συναίνεσή σας για να ορίσετε τα cookies. Μάθετε περισσότερα.
Σαλάτα σίκορε, αχλάδια, πέστο από καρύδια, μπέικον και πέρλες ροκφόρ
Για τη σαλάτα σίκορε, αχλάδια, πέστο από καρύδια, μπέικον και πέρλες ροκφόρ θα χρειαστείτε:
Αντιβ σικορε 100gr
Αντίδι σγουρό 50gr
Αχλάδια 150gr
Καρύδια 30gr ![]()
Σταφυλελαιο 10gr
Λευκό βαλσαμικο Παν 10gr ![]()
Ροκφόρ 30gr
Πανσετα καπνιστή Κασσακης 60gr ![]()
Πέρλες ροκφορ Perlas Cataliment 10gr ![]()
Ηλιέλαιο Promar 30gr ![]()
Σχοινοπρασσο 10gr
Σκόρδο ψιλοκομμένο Eurovita 20gr ![]()
Grana padano 20gr ![]()
Αλάτι 10gr ![]()
Πιπέρι φρέσκο 10gr ![]()
Εκτέλεση:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα αχλάδια. Κόβουμε στην μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Κλείνουμε σε σακούλα μαγειρέματος και τα ρίχνουμε στο roner για 60 λεπτά στους 61 βαθμούς να ψηθούν. Χτυπάμε σε μπλέντερ τα καρυδιά το σκόρδο την παρμεζάνα και το μισό ηλιέλαιο και φτιάχνουμε το πεστο. Κόβουμε το μπέικον σε μικρό καρέ και το σοτάρουμε με το υπόλοιπο ηλιέλαιο να καραμελώσει. Σε μια μπασινα ρίχνουμε το μπέικον με το ηλιέλαιο και προσθέτουμε το σταφυλελαιο το ροκφόρ το λευκό βάλσαμο. Ανακατεύουμε καλά και για να δώσουμε γεύση προσθέτουμε το σχοινόπρασο ψιλοκομμένο. Διατηρούμε στο ψυγείο και ανακατεύουμε πριν την χρήση του. Πλένουμε το σγουρό αντίδι και καθαρίζουμε προς χρήση μόνο το λευκό εσωτερικό του. Κόβουμε κατά μήκος το αντιβ σικορε και ανοίγουμε ένα- ένα τα φύλλα του. Τα ρίχνουμε σε μια μπασινα και τα μαρινάρουμε με το dressing. Στήνουμε στο πιάτο κυκλικά με το σγουρό αντίδι στο κέντρο και περιχύνουμε το dressing. Γαρνίρουμε με το πεστο καρυδιού και τις πέρλες από το ροκφόρ και ψιλές φέτες από το ψημένο αχλάδι.
*Όλα τα προιόντα με το σύμβολο
μπορείτε να τα προμηθευτείτε από την Caterplus.
E-shop
ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ